Photographer Henrik Zetterström

Fotograf Henrik Zetterström

 

Med ett stort fotointresse tidigt. Startade en modellagentur vid 23 års ålder där han lärde sig mycket av företagets egna fotograf.

2004 fick Zetterström Projekt & IT ett uppdrag att göra en hemsida åt en butik, där den anlitade fotografen "vägrade jobba i den miljö som krävdes" och Henrik fick skaffa sig en egen digital pro kamera för att rädda uppdraget. Resultatet blev lyckat. Av en slump träffade Henrik en annan fotograf som inriktade sig på bröllop. Båda hade motorcykel och de blev snabbt en duo som gjorde de mest "udda" bröllopsfotograferingarna där häst och vagn fotografeirng med brudpar och kyrkobröllop från olika vinklar blev deras "nish". 

När Henrik flyttade till Marocko, så blev det flera fotojobb på bland annat Marockanska bröllop, men även för Chokladimportör samt för en större möbelfirma. 

"Modellfotografen"

Med konstnärligt sinne så blir varje detalj något levande. 

 

Modellfotografering både inomhus och utomhus är något som fotograf Henrik tar på största allvar, och varje detalj måste vara bra innan fotograferandet börjar.

"The wedding photographer"


Att fotografera ett bröllop, är ett av de mest ansvarsfulla jobb man kan ha. För denna dag är den mest viktiga dag för paret som gifter sig, så varje bild måste vara väl planerad och utrustningen måste fungera perfekt. 

 

Det är en stor ära att få vara fotograf för ett par som gifter sig, och det krävs stor planering att fotografera ett bröllop. Inte bara att "ta några bilder" utan det krävs att först ta reda på området där brölloppet/fotograferingen ska äga rum, så man är förberedd. 

 

 

Med motorcykelbyxor och stövlar med skjorta och kavaj. Alltid redo att hoppa upp på hojen för att komma ifatt bröllopspar på häst och vagn eller åkandes med T-Ford.

"Möbelfotografen"

 

Fyra dagar på fyra olika varuhus i fyra olika städer i Marocko.

 

Men när det gäller att resa kombinerat med fotojobb, så finns inget "för långt att resa"..

"It´s a dirty job but someone has to do it"

Det "godaste" jobb som finns.

Att fotografera Choklad i tre dagar...

"Festfotografen"

 

Att fotografera fester är något Henrik gillar mycket, och det finns alltid något speciellt att fotografera när tillfället kommer.

Det gäller bara att finnas där med kameran och så klart ha rätt inställning.