Om Sumarex Sweden

Om Sumarex Sweden

UTVECKLING SEDAN ÅR 2004

 

2004 började som IT lärare, och när allt fler elever önskade IT support hemma, så bildades Zetterström Projekt och IT. När Henrik Zetterström flyttade till Marocko för att vara styrman på Boeing 737 för Royal Air Maroc slutet av 2009 så bildades två år senare Zetterström Project & IT Morocco som började med att importera Antibac produkter från Norge för försäljning hos apotek och sjukhus i de större städerna i Marocko. 

2013 börjar ett samarbete med en Marockansk man som säljer kosmetiska oljor till apotek och Arganolja börjar komma upp av intresse. 

2015 får Zetterström Project & IT Morocco problem med försäljning av Antibac på grund av Svensk utrikesminister nämner kritik mot Marocko gällande VästSahara, och den Marockanska regeringen värnar om att inte handla av Svenska företag och till och med IKEA som höll precis på att bli färdigt strax utanför Casablanca, fördröjdes och hela bygget stannade upp. Dock så hänvisar säljchef Henrik Zetterström till samtliga apotek att produkten är Norsk, även om säljchef är Svensk, men försäljningen sjönk kraftigt ett tag.. .

Nya ideer kommer igång med Arganolja samt kryddor till Sverige, dock så dröjer det till 2016, när Henrik Zetterström lämnar Marocko, och startar i Marocko samma år Sumarex, som står för "SUede MARoc EXport" för att hitta nya vägar med export av Marockanska produkter men även senare import av Europeiska produkter till Marocko.

2017 startas Sumarex Sverige för att börja jobba med Svenska kunder igen och efter att ha varit support och hjälpt webshop företaget Online Shopping Nordics AB med sina webshoppar, så tog Sumarex Sverige steget att öppna en egen webshop, Romancebynet.com när samarbetet avslutades.

2018 gick även åt för ägaren Henrik Zetterström att ta tillbaka samtliga av sina flygcertifikat inklusive type rating på Boeing 737, men fick undertiden nya kunder till företaget.

Sumarex Sverige är både aktivt i Sverige och i Marocko, som har fortsatt att jobba med Arganolja samt produktion av andra kosmetiska produkter.

Även så finns nu ett samarbete mellan Sumarex Sverige och en Svensk konstnär i Marocko, samt försäljning av lägenheter i Agadir. 

 

FRAMTIDEN

 

5 Januari får Sumarex Sverige sitt nya kontor i Hägdalen där vi samarbetar med en massör som även jobbar med Sumarex Sverige´s produkter. 

2019 blir ett mycket intressant år med stor tillväxt och uppdrag samt så tillkommer friskvårdsdelen av Sumarex Sveriges verksamhet. Hägdalshallen som ligger inte allt för långt från kontoret, var där Henrik Zetterström jobbade i flera år som Aerobics- och fitnessinstruktör, så rådgivning inom viktminskning samt träning blir ett kärt återseende. 

Även utveckling av kosmetiska produkter samt utökat sortement i webshoppen kommer vi att jobba med 2019.

 

SAMARBETE INOM OLIKA BRANSCHER

 

Det intressanta med Sumarex Sverige är mångfalden inom olika brancher vilket även ger med sig samarbete med många olika människor.